Nyheter

ÖPPET HUS 7 MAJ

Publicerad

 

 

 

 

 

 

Idag hade vi öppet hus i Järfälla. Vädret var med oss och vi hade en riktigt bra dag.

Tack till alla som kom!

ÖPPET HUS TC CONNECT STOCHOLM/JÄRFÄLLA

Publicerad

Den 7 maj har vi öppet hus på vårt kontor i Järfälla.

Mer information hittar du här: ÖPPET HUS TC CONNECT

Mässan “Mötesplats Samhällssäkerhet”

Publicerad

På Kistamässan 19 - 20 mars 2024 så kommer mässan "Mötesplats Samhällssäkerhet" att hållas.

Mötesplats Samhällssäkerhet uppmanar till kunskapshöjning och möten mellan dig som är politiker, aktiv inom civilsamhället, näringsliv, kommun, region eller myndigheter.
I fokus står, säkerhet, krisberedskap, trygghet och hur vi i Sverige ska försvara oss och vara förberedda på kriser och hot.

TC Connect kommer att finnas på plats som utställare. Ni hittar oss i monter B:09

En mötesplats med syfte att främja samverkan som gör skillnad för Sverige

Mötesplats Samhällssäkerhet är en konferens och utställning med utgångspunkt i hur vi bygger ett starkt och tryggt Sverige.
Tillsammans för ett säkrare Sverige.

Mer information om mässan hittar du här: Mässan Mötesplats Samhällssäkerhet

 

 

 

God Jul & Gott Nytt år!

Publicerad

VIP-Rakeldagen och Dagen för säkra kommunikationer 2023

Publicerad

Vår VIP-Rakeldag och Dagen för säkra kommunikationer i Kista den 13 - 14 november var mycket lyckade evenemang. Vi vill tacka alla som kom till vår VIP-dag och alla som besökte vår monter på Kistamässan. Vi hade fullt upp i montern hela dagen och fick träffa många kunder. Det var många som var nyfikna på våra produkter och applikationer. Tack MSB för ett bra arrangemang! Vi hoppas att vi ses igen nästa år. [wds id="6"]

TC CONNECT VÄXER – ANSTÄLLER NY SÄLJARE

Publicerad

Joakim Jansson
                       Joakim Jansson

TC Connect har haft ett framgångsrikt år bakom sig.

Vi satsar nu på att kunna öka vår närvaro på marknaden och för att kunna möta marknadens efterfrågan på våra produkter och tjänster så har vi nu anställt en ny säljare.

Vi välkomnar Joakim Jansson till TC Connect.

Joakim kommer närmast från Sortera AB, där han främst arbetade som säljare och rådgivare inom miljöåtervinning, främst mot byggbranschen.

”TC Connect arbetar i en spännande bransch och jag hoppas att kunna hjälpa kunderna att utveckla deras kommunikationslösningar och förbättra deras förståelse inom kritisk kommunikation.”

Joakim har en mångårig erfarenhet av försäljning och han kommer att förstärka vår säljarstab. Joakim kommer att ha kontakten med flertalet av våra befintliga kunder, men även knyta nya kontakter med nya potentiella kunder.

TC Connect kommer att fortsätta att leverera flera kommunikationslösningar till statliga myndigheter och verk och säker radiokommunikation till de kunder som jobbar med krisberedskap i samhället.

TC Connect Sweden AB är en ledande leverantör av kundanpassade lösningar inom tal- och data-kommunikation samt smarta applikationer för övervakning, positionering, navigering och säkerhet.

Vi säljer säker kommunikation för att skapa trygghet i vårt samhälle.

TC Connect Sweden AB är en del av TCECUR-koncernen.

TC Connect på FLISA-mässan

Publicerad

FLISA-mässan pågår just nu Göteborg på Svenska Mässan den 12-14 september.
Om ni vill besöka oss, så hittar ni oss i monter nr. 19.

VÄLKOMNA!

 

Flisamässan 2023

Publicerad

Mässan hålls i år i Göteborg på Svenska Mässan den 12-14 september.

Det är regionens ambulansförvaltningar, sjukvårdens larmcentral och helikopterverksamheten som står som värdar för mässan.

Temat för kongressen är ett högaktuellt ämne, utmaningarna med att leda och styra en verksamhet som balanserar mellan beredskap och produktion.

FLISA är en viktig mötesplats och möjlighet för att inte bara inspireras, nätverka och ta del av ny kunskap, utan det är också ett forum där ni har möjlighet att forma förutsättningarna och fortsätta den nationella utvecklingen av en god och säker prehospital vård.

TC Connect kommer att finnas på mässan i monter 19.

Välkomna!

GLÖM INTE ATT SÄKRA UPP INFÖR SOMMAREN

Publicerad

Tänk på att det är torrt i skog och mark och brandrisken är stor!
Har ni säkrat upp, så att ni har material?

Vi har öppet hela sommaren, men med lite begränsad bemanning.

Vår webshop är öppen dygnet runt. Den hittar ni på denna adress: www.webshop.tcconnect.se

Är du ute mycket i skog och mark och har långt till närmaste eluttag?
Vi har flera olika powerbanks som kan användas som reservkraft.
Använder du Airbus Rakelterminaler så kan du med fördel köpa vår USB-laddare (ACC1901), så att du kan ladda Rakelterminalen via Powerbank.

SÄKERHETSMÄSSAN CCW

Publicerad

CCW 2023 äger rum i Helsingfors och kommer att samla värdoperatörer från Finland, Danmark, Norge, Sverige och Estland och lovar att skapa ett unikt evenemang.

Mässan hålls på stora Messukeskus, Helsinki Expo and Convention Centre den 23-25 maj.

TC Connect kommer att finnas på plats alla dagar.
Ni hittar oss i monter N60.

SNUC konferens

Publicerad

Under vecka 11 så har vi varit på AIRBUS återkommande konferens SNUC

- Secure communications Network operators and Users Conference

Där fick vi ta del av flera nyheter. Vi fick också höra hur andra länder arbetar när det gäller säker kommunikation.

Vi har en ny webshop!

Publicerad

Nu fungerar vår nya webshop. Följ länkarna på hemsidan.

VÄLKOMNA!

Besök av ny leverantör – Zebra Technologies

Publicerad

Vi har startat ett samarbete med ett av världens största bolag inom termoskrivare, ruggade telefoner och tablets - Zebra Technologies.
 
Idag fick vi besök av deras säljledning för en presentation av företaget och deras produkter.
Vi kommer inom kort att presentera vilka produkter och lösningar som vi kommer att kunna erbjuda er som kunder.

TC CONNECT SWEDEN VÄXER OCH FÖRVÄRVAR JOCAB

Publicerad

 

 

 

TC Connect Sweden AB har den 12 september 2022 skrivit avtal att förvärva samtliga aktier i Jörevall & Olsson Communication AB (JOCAB). Tillträde är planerat till den 3 oktober 2022.

JOCAB har spetskompetens inom installation av avancerade antennanläggningar och utrustning för mobila nätverk och säker kommunikation på tak, master och inomhus. Bolaget omsätter ca 4 MSEK årligen med god lönsamhet och har 4 anställda.

TC Connect Sweden fortsätter med förvärvet sin tillväxtresa med leveranser av stora kommunikationslösningar till statliga myndigheter och verk som behöver säker kommunikation i sitt arbete för att upprätthålla en god trygghet och krisberedskap i samhället. Motivet bakom förvärvet är främst att möta den växande efterfrågan på bolagets marknadsledande lösningar inom säker kommunikation.

”Vi är imponerade av JOCABs kompetens, kunnande och mångåriga erfarenheter inom installation av avancerade antennanläggningar och kommunikationsutrustning. Vi välkomnar varmt JOCABs personal till vårt team på TC Connect”, säger Klas Zetterman Koncern VD TCECUR.

”Vi har under lång tid haft ett mycket bra samarbete med JOCABs och deras professionalism och breda kompetens uppskattas av både våra medarbetare och våra kunder. Vi ser framemot att arbeta tillsammans för att möta en stark efterfrågan på våra lösningar inom säker kommunikation” säger Robert Birgersson, VD TC Connect Sweden AB.

”Vi är mycket glada att bli en del av TC Connect och ser framemot en spännande framtid tillsammans”, säger Mats Olsson styrelseordförande och ägare av JOCAB.

TC CONNECT FORTSÄTTER ATT VÄXA

Publicerad

Vi fortsätter vår strategiska resa med att skapa ännu fler långsiktiga relationer med våra kunder.

Under 2022 har vi fortsatt att leverera flera stora kommunikationslösningar till statliga myndigheter och verk och säker radiokommunikation till de kunder som jobbar med krisberedskap i samhället.
För att klara av den växande efterfrågan har vi nu anställt Alexander Pärlefalk som installationstekniker

Alexander kommer närmast från Linde Truckar där han främsta arbetsuppgifter var att installera produkter och lösningar i deras truckar. Alexander kommer att ingå i vår teknikerstab, där han framför allt kommer att jobba med installationer och servicearbeten.

TC Connect Sweden AB är en ledande leverantör av kundanpassade lösningar inom tal- och datakommunikation samt smarta applikationer för övervakning, positionering, navigering och säkerhet. Vi säljer säker kommunikation för att skapa trygghet i vårt samhälle. TC Connect Sweden AB är en del av TCECUR koncernen.

BESÖK OSS PÅ FLISAKONGRESSEN

Publicerad

Varje år arrangeras en tre-dagars kongress med vårmöte och temadagar för och med ett stort antal deltagare från olika aktörer inom svensk ambulanssjukvård för att tillsammans utvecklas och föras närmare varandra.

TC Connect kommer att finnas på mässan (Monter 42). Välkommen att besöka oss!

Mässan hålls i år på Pite Havsbad i Piteå mellan 20 - 22 september.

Mer information om mässan hittar du här: https://flisakongressen.se/

Tack för att ni kom!

Publicerad

TACK!

Vi vill tacka alla som kom på vår egen "VIP Rakeldag" och till alla som besökte vår monter under mässdagen på "Dagen för säkra kommunikationer".

Glad Påsk

Publicerad

Vi önskar alla en riktigt Glad Påsk.

Vi har stängt Långfredagen 15/4 till Annandag Påsk 18/4. Vi är tillbaka den 19/4 som vanligt igen.

Dagen för säkra kommunikationer (f.d. Rakeldagen)

Publicerad

 

2 juni: DAGEN FÖR SÄKRA KOMMUNIKATIONER (f.d. Rakeldagen)

Nu när samhället öppnar upp igen så kommer MSB att ha sin traditionella dag för säker kommunikation. Mässan kommer dock att se lite annorlunda ut i år. MSB levererar och utvecklar säkra kommunikationer med tjänster och funktioner för samhällsviktiga aktörer inom totalförsvaret. Med åren har både deras uppdrag och utbud inom säkra kommunikationer breddats. Därför utvidgar de nu konferensen Rakeldagen, som från och med 2022 blir "Dagen för säkra kommunikationer". Mässan riktar sig främst till de som arbetar som säkerhets-, beredskaps- eller sambandsansvarig i organisationer med ansvar inom allmän ordning, säkerhet, hälsa eller försvar. Men även till de som arbetar med verksamhetsutveckling, it-verksamhet, informationssäkerhet, inköp eller förvaltning av kommunikationsutrustning och kommunikationstjänster, eller som arbetar med utbildning och övning inom området samhällsskydd och beredskap. Någon officiell hemsida för mässan finns inte i dagens läge. MSB har lagt upp en nyhet på sin hemsida som sammanfattar informationen. Den hittar ni HÄR.  
TC Connect kommer att ha en egen monter och vi hoppas att ni kommer och besöker oss!
VÄLKOMNA!

TC Connect fortsätter att växa!

Publicerad

Vi fortsätter vår strategiska resa med att skapa ännu fler långsiktiga relationer med våra kunder.

Under 2021 har vi fortsatt att leverera flera stora kommunikationslösningar till statliga myndigheter och verk och säker radiokommunikation till de kunder som jobbar med krisberedskap i samhället.
För att klara av den växande efterfrågan har vi nu anställt Tobias Englund som .NET Utvecklare.


Tobias är utbildad .NET-utvecklare med gedigen erfarenhet både som systemutvecklare och som gymnasielärare inom matematik och programmering. Tobias har utvecklarkunskaper som sträcker sig från C# och .NET Core till apputveckling med React Native, JavaScript och NodeJS.

”Mitt motto är att alla problem går att lösa och jag ser fram emot att få arbeta på TC Connect” säger Tobias.

TC Connect Sweden AB är en ledande leverantör av kundanpassade lösningar inom tal- och datakommunikation samt smarta applikationer för övervakning, positionering, navigering och säkerhet. Vi säljer säker kommunikation för att skapa trygghet i vårt samhälle. TC Connect Sweden AB är en del av TCECUR koncernen.

FLISA KISTA 5-6 OKTOBER 2021

Publicerad

TC Connect Sweden AB deltar på Flisa, du träffar oss i monter 11 på Kistamässan. Det går även att delta digitalt på denna mässa. Här läser du mera.

Ditt sjukhus kan hantera akutsjukvård med hjälp av RAKEL radiokommunikation. Medicinska team kan också använda RAKEL radioterminaler och tillbehör.

Flisa är Föreningen för Ledningsansvariga Inom Svensk Ambulanssjukvård och har som främsta syfte att med gemensamma kompetenser utveckla svensk ambulanssjukvård.

Här är vår presentation.

Ambulansförare

Skatteverket har valt TC Connect Sweden AB som leverantör av Rakelprodukter och tjänster.

Publicerad


TC Connect Sweden AB har valts som leverantör till Skatteverket av Rakel produkter och tjänster, nu när Skatteverket går in i Rakelnätet. En mycket viktig del för implementeringen av Rakel i Skatteverkets organisation är planering av genomförandet, framtagandet av riktlinjer, dokument samt programmering och utbildning. Tillsammans med den kompetens som finns på Skatteverket tillför TC Connect produkter, kompetens och lång erfarenhet i programmering och utbildning av Rakel vilket är nödvändigt för att göra utrullningen så smidig och effektiv som möjligt. Avtalet löper på 2 år med option att förlängas upp till 4 år, och är initialt uppskattat till ca 2 msek exklusive eventuella tillägg och förlängningsoptioner.

Rakel är ett digitalt radiokommunikationssystem för trygg och säker kommunikation mellan medarbetare inom samhällsviktig verksamhet. Det stärker samhällets krishanteringsförmåga och idag är över 600 organisationer som arbetar med allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. Rakel används bland annat av polis, räddningstjänst, sjukvård och försvarsmakt men också av ett stort antal andra myndigheter, energibolag, kollektivtrafikmyndigheter och verksamheter som exempelvis hanterar farliga ämnen. Alla landets länsstyrelser, kommuner och regioner är anslutna till Rakel.

” Vi är mycket stolta över att ha fått Skatteverket som kund och få leverera produkter och tjänster inom Rakel”, säger Robert Birgersson VD TC Connect Sweden AB.

TC Connect AB är en av vinnarna av flerårigt ramavtal för leverans av produkter och tjänster till Rakel

Publicerad

TC Connect Sweden AB är ett av företagen som fått förnyat förtroende från Kammarkollegiet och signerat ett ramavtal gällande leveranser av utrustning och tjänster till det svenska Rakelnätverket som används av svenska myndigheter för säker kommunikation. Ramavtalet löper upp till 4 år inklusive optioner på förlängning.

Rakel är ett digitalt radiokommunikationssystem för trygg och säker kommunikation mellan medarbetare inom samhällsviktig verksamhet. Det stärker samhällets krishanteringsförmåga och idag är över 600 organisationer som arbetar med allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. Rakel används bland annat av polis, räddningstjänst, sjukvård och försvarsmakt men också av ett stort antal andra myndigheter, energibolag, kollektivtrafikmyndigheter och verksamheter som exempelvis hanterar farliga ämnen. Alla landets länsstyrelser, kommuner och regioner är anslutna till Rakel.

”Vi är stolta över att ha fått förnyat förtroende från Kammarkollegiet för att fortsatt få leverera produkter och tjänster inom Rakel samt för övrig kommunikation till svenska myndigheter”, säger Robert Birgersson VD TC Connect Sweden AB.

Formgjutna hörselskydd

Publicerad

Vi kan nu, i samarbete med Eartech, erbjuda formgjutna hörselskydd som med fördel kan användas
till t.ex. våra lösningar inom Rökdyk.

Mer information hittas under Rökdyk på denna sida.

STÄNGT FREDAGEN 14 MAJ

Publicerad

På fredag är det "klämdag" och vi kommer då att hålla stängt.
Vi är tillbaka på måndag 17 maj kl. 08.00 igen.

Hoppas ni får en trevlig Kristi Himmelfärd.

Nu öppnar Rakeldagen 2021

Publicerad

För er som är anmälda till årets Rakeldag så kan ni nu besöka vår digitala monter.

VÄLKOMNA!

Ni hittar oss på denna länk.

Trevlig Valborg!

Publicerad

Fredagen 30 april har vi stängt. Vi är åter måndag 3 maj.

Rakeldagen 2021 5 maj (plattformen är även öppen 6-7 maj)

Publicerad

Rakeldagen blir i år i digitalt format. Första dagen har MSB ett program 9:00--14:15 och från 12:30 kan ni besöka de digitala montrarna hos de utställande företagen. Plattformen är även öppen 6-7 maj för besök i monter. Om du önskar delta behöver du anmäla dig innan 29-april (tidigare 15-april), klicka här så kommer du direkt till MSB och anmälan. Årets tema på Rakeldagen är "Rakel in i framtiden".

TC Connect Sweden AB är givetvis med på Rakeldagen. Du kommer kunna chatta med oss och gå med i videosamtal/live seminarium på tider som vi återkommer om. Vi kommer även att ha flera filmer och annan information tillgängligt på plattformen som du kan titta på när det passar dig mellan 5-7 maj. Här finns en länk till vår Agenda för alla tre dagarna.

Vi är en ledande systemintegratör som levererar lösningar för tal- och datakommunikation till professionella användare. Vi vet att du som kund ställer mycket höga krav på tillförlitlighet, funktion och tillgänglighet. Att kunna kommunicera säkert och utan oönskade avbrott i alla lägen, tror vi är helt avgörande för dig, idag och i framtiden.

Rakeldagen är digital i år, du besöker vår monter via din dator.

Glad Påsk!

Publicerad

E-post till TC Connect Sweden AB

Publicerad

Natten till onsdagen den 10-mars kommer vi att ha underhåll på vår mejlserver. Under denna tid kan det hända att er e-post till oss studsar (”kan ej levereras”/”mottagare saknas”).

Vi jobbar för att det ska gå så smidigt som möjligt, men får ni felmeddelande tillbaka vet ni nu vad det beror på!

Vår USB-laddare hos Airbus/Our USB-charger now at Airbus

Publicerad

Nu startar vår exportsatsning på riktigt! Vår USB-laddare finns nu på Airbus hemsida!
Another step in our export business. Our USB-charger for Airbus Tetra terminals can now be found on Airbus website.

Denna laddare kan ej beställas på Airbus hemsida, utan endast direkt hos oss.
This charger can not be bought on Airbus website. It can only be ordered directly with us.


För mer information klicka på länken./For more information click on the link.

Varför Airbus?

Publicerad

Varför ska du som kund välja Rakelutrustning från Airbus?
Det finns MÅNGA fördelar till varför du ska göra det.

denna sida kan du se många av de Rakelprodukter som vi kan erbjuda dig.

I detta dokument presenterar vi många av de funktioner som Airbus erbjuder med sina produkter.

Kontakta oss gärna om du har några frågor. Du kan ringa 019 - 500 1000 eller skicka mail till info@tcconnect.se.

TC Inomhuspositionering

Publicerad

Vet du att din personal alltid är säker, oavsett var de befinner sig?

I stora lokaler och byggnader kan det ibland vara svårt att veta var alla befinner sig.
Då kan det vara svårt att värna om sina medarbetares trygghet och säkerhet. Något som
kan vara livsnödvändigt vid en krissituation.

Nu kan ni göra det med hjälp av TC Inomhuspositionering.
Om du går in HÄR så kommer du till vår sida för inomhuslösningar.

Du kan också öppna produktbladet för TC Inomhuspositionering HÄR direkt.

Smart kommunikation med Tactilon® Agnet 500

Publicerad

SMART KOMMUNIKATION I DIN SMARTPHONE
Med Tactilon® Agnet 500 kan användare av smartphones och tablets bli en del av den professionella världen med den tillförlitlighet, säkerhet och kapacitet som användarna förväntar sig. Ni kan, utan större investeringar, komma igång snabbt då ni endast ansluter till en tjänst (mot en lägre månadskostnad) på befintliga smartphones.

Här kan ni hitta vårt produktblad.

God Jul & Gott Nytt År!

Publicerad

PoC – Komradio i din smartphone

Publicerad

PoC är ett modernt PTT-baserat kommunikationssystem. PoC erbjuder både traditionella
PTT-tjänster såsom exempelvis grupp/individ-samtal, status/text, prioritetsanrop, såväl som
avancerade funktioner. PoC erbjuder kommunikation via t.ex. LTE eller Wifi med Smartphones
eller Tablets.

Här kan du ladda ner vårt produktblad.

TC Phone – hela Sveriges nödtelefon

Publicerad

När olyckan är framme och du inte har tillgång till någon annan kommunikationsväg till t.ex. SOS, så finns nu TC Phone.

TC Phone är en sk. Nödtelefon som kan placeras på strategiska platser för att allmänheten skall ha tillgång till en fast kontaktpunkt.

Det kan visa sig mycket användbart om mobiltelefonnätet inte fungerar eller vid strömavbrott, då dessa har en batteri-backup.

SVT Norrbotten har intervjuat Anders Karlsson som är chef på miljö- och byggnadsförvaltningen i Kiruna kommun.

Länken till filmen hittar ni på SVT:s hemsida.

Du kan läsa mer om vår nödtelefon HÄR. På denna sida kan du även ladda ner ett produktblad för TC Phone.

TC Phone – nödtelefon i Rakel

Publicerad

NY UPPDATERAD VERSION

Vi har nu uppdaterat vår nödtelefon (TC Phone) för Rakelnätet.

Vi har med hjälp av Airbus nya modem, Tw1m, fått utökad funktionalitet i vår TC Phone.

Vi har bättre ljud, bättre möjligheter att styra extern utrustning, fler möjligheter att skicka larm och fler in och utgångar.

Kort sagt - en bättre nödtelefon!

För mer information se vårt produktblad.

Interaktiva utbildningar

Publicerad

TC Connect kan erbjuda utbildning för olika behov. Dels finns användarutbildning för utbildning av brukarna i systemet, dels finns tekniska utbildningar för de som ska administrera, programmera eller serva/installera terminaler. Vi kan även skräddarsy kurser för era önskemål.

Här kan ni se ett EXEMPEL på hur en sådan utbildning kan se ut.

NYHET!!! USB-laddare till Rakel!

Publicerad

Reservkraft är ett sätt att trygga elförsörjningen i händelse av elavbrott. Rakelnätet har reservkraft som drivs med diesel eller batteri och kommer fungera oavsett om strömförsörjningen går ned i Sverige.

Har ni tänkt på hur ni skulle säkra laddningen av era terminaler om strömförsörjningen skulle försvinna?

Vi på TC Connect har tagit fram en USB laddare med tillhörande Powerbanks med olika styrkor för att säkerställa er kommunikation vid ett elbortfall.

Själva USB laddaren kan naturligtvis användas även tillsammans med en dator för smidig laddning på kontoret. USB-laddaren passar till Airbus Rakelterminaler TH1n, THR9, THR9i, TH9 och THR880i.

Läs mer om vår USB laddare och Powerbanks ⇒ HÄR

Har ni frågor eller vill beställa, kontakta Tony enligt nedan. Beställningar kan även göras i webbshoppen.

Tony Clark
019-500 10 01
tony.clark@tcconnect.se

TC Connect anställer ny IT tekniker

Publicerad

TC Connect fortsätter att växa och har återigen ett mycket framgångsrikt år bakom sig. Vi fortsätter vår strategiska resa med att skapa ännu fler långsiktiga relationer med våra kunder. Under 2019 har vi fortsatt att leverera flera stora kommunikationslösningar till statliga myndigheter och verk och säker radiokommunikation till de kunder som jobbar med krisberedskap i samhället. För att klara av den växande efterfrågan har vi anställt Martin Janneryd som IT tekniker till vår teknikavdelning.

Martin har mångårig erfarenhet av support, drift och installation inom IT branschen. Han kommer närmast från Atea Sverige AB där han har deltagit i projekt samt drift uppdrag hos kunder inom statlig verksamt samt industri, såsom Försvarsmakten, FMV, Atlas Copco/Epiroc samt Kumla kommun för att nämna några.

 TC Connect Sweden AB är en ledande leverantör av kundanpassade lösningar inom tal- och datakommunikation samt smarta applikationer för övervakning, positionering, navigering och säkerhet. Vi säljer säker kommunikation för att skapa trygghet i vårt samhälle. TC Connect Sweden AB är en del av TCECUR koncernen.

Välkommen att besöka oss på Rakeldagen den 12 november i Kista

Publicerad

Tisdagen den 12 november går årets Rakeldag av stapeln, den hålls även i år på Kistamässan (Arne Beurlings Torg 5). Årets tema är: Krisen kräver kunskap. Läs mer på anordnaren MSB:s hemsida här.

Ni hittar oss i monter M49-M50. Välkomna!

SUPPORT UPPHÖR PÅ FÖLJANDE PRODUKTER

Publicerad

Vi vill göra er uppmärksamma på att Airbus inte längre erbjuder support för följande terminaler (dvs. teknisk support, reservdelar, mjukvaruuppdateringar):

 • THR9i: RC-30
 • THR880i: RC-2, RC-4, RC-6
 • THR880i Light: RC-7, RC-8
 • THR880i Ex: RC-12, RC-13, RC-21
 • THR9: RC-19, RC-20
 • TGR990: CM5000
 • TDR880i: RC-14
Då Airbus inte längre erbjuder support för dessa produkter så har vi på TC Connect begränsade möjligheter till support och reparationer på dem. Så länge vi har tillgång till delar, så kommer vi att tillhandahålla hjälp med reparationer. Vid frågor, kontakta oss på 019-500 1000 eller info@tcconnect.se Text uppdaterad: 2020-01-31

Inbjudan utbildning TAQTO torsdagen 31 oktober

Publicerad

Vi har ånyo nöjet att bjuda in er till ett utbildningstillfälle avseende verktyget TAQTO som används för att programmera Airbus Rakelterminaler. För er som inte har möjlighet att närvara fysiskt kommer det även finnas möjlighet att deltaga på distans i form av Webinar.   När: Torsdagen den 31 oktober, kl. 10:00 – 15.00. Plats: Utbildningen kommer att hållas i Kista/Stockholm samt i form av Webinar. Pris per deltagare: Fysiskt deltagande; 1 650 :- , Webinar; 750 :- Agenda

 • Allmän orientering av TAQTO
 • Installation av TAQTO
 • Genomgång av programmets funktioner
 • Parametersättning av terminaler
 • Uppdatering av programvara (flashning)
 • Nyheter i version 3.1
 • Tips och tricks
  Vi bjuder på lunch samt fika för och eftermiddag. Återkom med er intresseanmälan snarast, helst innan 17 oktober och ange även om ni kommer deltaga fysiskt eller via webinar. Anmälan görs till kursledare sven-erik.wahl@tcconnect.se Deltagarantalet är begränsat!

GPS-tidsproblem den 3 november 2019

Publicerad

Detta problem berör endast er som använder positionering. Det har identifierats ett problem relaterat till den GPS-modul som används i vissa äldre modeller av Airbus TETRA/RAKEL-terminaler. Problemet innebär att terminalerna kommer att rapportera felaktigt datum i positioneringsmeddelandet. Detta i sin tur innebär att positionen på den aktuella enheten ej kommer att hanteras på ett korrekt sätt. Våra nyaste terminaler TH1n, TH9 och Tactilon Dabat är EJ berörda av detta. Mer information och vilka terminaltyper som kan drabbas av detta hittar ni HÄR

Kammarkollegiets Ramavtal förlängt med 2 år

Publicerad

TC Connect får fortsatt förtroende av statens inköpscentral. TC Connect har tillsammans statens inköpscentral förlängt avtal för Rakelutrustning som produkt och tjänst. Den 20 juni 2019 har förlängningen gjorts med 24 månader tom 2021-09-30. Ramavtalsområdet omfattar rakelterminaler, handburna och fast monterade samt tillbehör till rakelterminaler så som dispatcherutrustning, telematiklösningar mm. Produktnära tjänster och konsulttjänster för produkterna kan också avropas.   På avropa.se kan du läsa mer om vem som får avropa och annat som rör ramavtal för Rakelprodukter.   Klicka här för att läsa mer om våra Rakelprodukter.   Klicka här för att besöka vår webshop.

TACTILON DABAT

Publicerad

Nu finns Tactilon Dabat från Airbus Defence & Space Oy tillgänglig hos oss! Tactilon Dabat är en kombinerad smartphone och TETRA radio i en apparat. Den är nu godkänd av MSB för användning i Rakelnätet och beslutet kan du läsa här. Klicka här för att komma till vår webbutik, där kan du beställa, men där finns också databladet att hämta. Se video här om Dabatens fördelar.

TC Connects öppettider i Påsk

Publicerad

GPS Week Rollover

Publicerad

Fredagen den 2019-04-06 nollställs hela det globala GPS-systemet   Läs mer här för att se exakt tid och om dina radios påverkas.

TC Connect anställer ny säljare

Publicerad

Jonas Envall

TC Connect har ett mycket framgångsrikt år bakom sig och satsar nu ännu mer på att utvecklas som ett av de ledande företagen inom säker kommunikation. Under 2018 har vi levererat ett större antal kommunikationslösningar till statliga myndigheter, säker radiokommunikation till gruvor och byggarbetsplatser. Vi har även förstärkt kommunikationen till statliga verk i och med sommarens många bränder. Dessutom etablerade vi oss i kommuner med TC Connects unika dispatchlösning.

Nu satsar vi ytterligare på marknadsföring och försäljning. Som ett led i denna satsning anställs Jonas Envall som säljare.
Jonas har en gedigen erfarenhet bakom sig från japanskt teknikorienterat företag med att sälja lösningar och system till främst företag. Han är i grunden ekonom och reservofficer och har utbildat sig i ett antal säljkurser och har under de senaste 30 åren jobbat med försäljning. Jonas kommer att ha Kumla som bas och arbetar med projekt över hela landet.

TC Connect Sweden AB är en ledande leverantör av kundanpassade lösningar inom tal- och datakommunikation samt smarta applikationer för övervakning, positionering, navigering och säkerhet. Vi säljer säker kommunikation för att skapa trygghet i vårt samhälle. TC Connect Sweden AB är en del av TCECUR koncernen.

TC Rökdyk – en helhetslösning

Publicerad

TC RÖKDYK

För att kunna kommunicera effektiv och utan avbrott vid rökdykning krävs oftast produkter från flera leverantörer. När kommunikationen inte fungerar tar det lång tid att definiera vad som är fel samt vem ansvarig leverantör är. Fördelen med TC Connects koncept är att vi är helhetsleverantör, det vill säga att vi ansvarar för hela lösningen från talgarnityr till radio och allt däremellan. Ladda ner produktbladet för TC Rökdyk här.

Traceline Navi+ Trygg – ett hjälpmedel för alla

Publicerad

Traceline Navi+ Trygg

Vi har nu tagit fram den perfekta lösningen för kommuner och nattpatruller. Denna lösning är en lätthanterlig lösning för att ta emot larm och med navigering till platsen för en olycka, sjukvårdslarm eller annan liknande situation. Lösningen kommunicerar självklart via Rakelnätet vilket ger en säker kommunikation. För mer information kan du se vår produktbeskrivning ⇒ HÄR

Presentationer från TC Connects VIP Rakeldag

Publicerad

Här hittar ni de presentationer våra föredragshållare höll under vår VIP Rakeldag. (Klicka på länken nedan.) https://tcconnect.se/tc-connects-vip-rakeldag/

EUTC 26-28 september i Malmö

Publicerad

TC Connect Sweden AB kommer i år att delta i den årliga European Utilities Telecom Council (EUTC) konferensen som i år hålls 26-28 September i Malmö. EUTC är en organisation som inhämtar information som sammanställs och distribueras till medlemmar i det mycket spännande området inom telekommunikation för allmännyttiga tjänster. Konferensen är ett viktigt tillfälle för experter och ledande intressenter att träffas för att diskutera och kommunicera utmaningar och möjligheter, inom telekommunikations frågor för energi och allmännyttiga sektorn. Här finns agenda för konferensen.

TC CONNECTS VIP RAKEL DAG

Publicerad

VIP RAKEL DAG, 10 oktober 2018
  Det extrema vädret vi har haft i sommar har orsakat många tillbud i Sverige och vår förmåga att hantera dessa situationer har ställts på sin spets. I år kommer fokus på vår VIP Rakeldag ligga just på krishantering. Ni får inte missa våra föredragshållare som kommer berätta om hur de har hanterat sommarens krissituationer. Vi kommer naturligtvis att presentera intressanta produkter & lösningar inom Rakel, där ni även kommer ha möjlighet att prata med oss och våra leverantörer i vår workshop. NÄR: 10 oktober 2018, start kl. 12.00 till sent. VAR: Kista Ett mer utförligt program kommer längre fram. Meddela om ni kommer, och om ni vill delta på middagen. Deltagande med lunch och middag är kostnadsfritt. Om ni inte har möjlighet att bli bjudna så gäller självkostnadspris. Sista anmälningsdag 2018-09-21 För anmälan, ring 019-500 10 00 eller skicka mail till: info@tcconnect.se Med vänlig hälsning TC Connect Sweden AB

FLISA ÖREBRO 2-4 OKTOBER 2018

Publicerad

TC Connect Sweden AB kommer att delta på Flisa, du träffar oss i monter nr 7 i Conventum. Flisa är Föreningen för Ledningsansvariga Inom Svensk Ambulanssjukvård och har som främsta syfte att med gemensamma kompetenser utveckla svensk ambulanssjukvård. Läs mer här: www.flisa.nu/ www.flisakongressen.se/ Se exempelfilmer från Finland där Virve, Finlands motsvarighet till svenska Rakel, används i ambulanssjukvården: Film 1 Film 2

TCECUR AB

Publicerad

TCECUR AB (fd TC Connect AB) har nu egen hemsida: http://tcecur.com/ På denna hemsida finns fliken "Investerare" fortsättningsvis, då den är borttagen från TC Connect Sweden AB:s sida. TC Connect Sweden AB ingår i TCECUR AB:s koncern.

TC Connect anställer ny ekonomicontroller

Publicerad

Pernilla Hoflin

Vi välkomnar Pernilla Hoflin som ny ekonomicontroller på TC Connect Sweden AB

Pernilla har en mångårig erfarenhet som ekonomiansvarig på olika företag och kommer närmast från Herok AB där hon har haft både ett ekonomi och personalansvar.

Så här säger Pernilla: Det ska bli mycket spännande att få vara med på TC Connect Sweden AB resa. Jag gillar att ständigt lära mig nya saker och utvecklas. Jag trivs att arbeta i team med kollegor som kompletterar varandra och har kul tillsammans. För mig är det viktigt att jobba mot tydliga mål i en kreativ miljö. 

Vi på TC Connect Sweden AB önskar Pernilla välkommen i gänget!

Uppdaterad integritetspolicy – GDPR

Publicerad

Vi på TC Connect Sweden har alltid tagit frågor om dataskydd och säkerhet på stort allvar. Därför välkomnar vi EU:s nya dataskyddsförordning GDPR, som träder i kraft den 25 maj. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen. Mycket är sig likt, men dina rättigheter som enskild medborgare har stärkts och kraven har ökat på hur företag får behandla dina personuppgifter. För att anpassa oss till GDPR har vi uppdaterat TC Connects integritetspolicy. I policyn beskriver vi bland annat vilka typer av personuppgifter vi hanterar och hur länge vi sparar dem, vilka rättigheter du har gällande dina personuppgifter, och hur du kan kontakta oss i dataskyddsfrågor. Vill du läsa mer om vad detta innebär, så kan du läsa HÄR.

Öppet hus i TC Connects nya lokaler

Publicerad

Det byggs för fullt runt omkring i Sverige idag och det medför att många byggen blir försenade. Detta har nu även drabbat oss och våra kontor kommer inte hinna bli färdigställda till den 23:e maj. Vi kommer därför behöva senarelägga vår invigning. Vi beklagar detta men hoppas att ni vill vara med på invigningen den 13:e september istället. Vårt säljkontor flyttar från Solna Business Park till Kista Science City! Väl på plats kommer vi sitta tillsammans med vårt systerbolag AW Technic AB samt koncernbolaget TC Connect AB:s ledning. Tillsammans blir vi starkare! VI VILL FIRA VÅRA NYA LOKALER TILLSAMMANS MED ER! Ni är härmed inbjudna till vårt öppna hus, där kommer vi att visa ett urval av våra produkter & lösningar på ett lättsamt sätt. Bland annat den kombinerade smartphone & Rakel-terminalen Tactilon Dabat samt PTT Over Cellular ”POC”. Var: Torshamnsgatan 30 A, 164 40, Kista, Stockholm När: 13:e september 2018 10:00-16:00 Hur: Vi kommer bjuda på lättare förtäring under hela dagen. För att ha koll på hur många som kommer vill vi gärna att ni anmäler er. Anmälan sker till info@tcconnect.se eller ring 019-500 10 00. Sista anmälningsdagen är 2018-08-31. Med vänlig hälsning TC Connect Sweden AB

TC Connect årsredovisning 2017

Publicerad

TC Connect Sweden AB har flyttat till Kista Science City

Publicerad

Vårt säljkontor har flyttat från Solna Business Park till Kista Science City Flyttlasset gick av stapeln under slutet av april. Väl på plats kommer vi sitta tillsammans med vårt systerbolag AW Technic AB samt koncernbolaget TC Connect AB:s ledning. Tillsammans blir vi starkare! Med vänlig hälsning TC Connect Sweden AB

Nytt modem från Airbus

Publicerad

TW1m är ett nytt Tetra/Rakel-modem från Airbus som kan hantera både röst och data. Modemet är konstruerat för lösningar som kräver hög tillgänglighet, extrem säkerhet och låg energiförbrukning. TW1m-modemet är litet i storlek och energieffektivt men ändå stort i prestanda. Det har Power Class 3L, klassledande mottagarkänslighet och högkänslig GPS och fungerar både i TMO och DMO. TW1m erbjuder både en RS-232 och USB-port för data/PEI. Typiska användningsområden är alla typer av inbyggda system - SCADA, telemetri, positionering, geofence, varningssystem med mera. Airbus svenska distributör TC Connect kommer att integrera TW1m i flertalet av sina avancerade lösningar. För mer information om produkten klicka här.  

TC Connect Sweden AB förstärker sin säljorganisation

Publicerad

Personalporträtt TC connect. Bilder:Per Knutsson

Vi välkomnar Tony Clark till vår säljavdelning. Tony kommer jobba med proaktiv försäljning samt vara spindeln i nätet i vårt kundcenter.

Tony har lång erfarenhet av försäljning inom resebranschen och är van att bygga kundrelationer. Tony anser att god service samt långsiktiga relationer med kunden är nyckeln till framgång och det är i linje med de värderingar vi på TC Connect Sweden AB står för.

Tony Clark når ni på:

Tel: +46 19 500 10 01
tony.clark@tcconnect.se

TC Connect Sweden AB växer!

Publicerad

Anna Lindahl

Under senhösten 2017 förstärktes vår bemanning i Kumla med Anna Lindahl. Anna projektanställdes hos oss i samband med en stor utrullning av telematiklösning till en myndighet i Norge som pågick i cirka ett år. Anna jobbar nu som lager- och inköpsansvarig i vårt kundcenter.

Vi på TC Connect Sweden AB ser Anna som en stor tillgång då hon har lång erfarenhet inom logistik, främst från sina år på Ericsson.

Kontaktuppgifter till oss på TC Connect.

För mer information, vänligen kontakta:

Robert Birgersson, VD
TC Connect Sweden AB
Tel: +46 19 500 11 86
robert.birgersson@tcconnect.se

 

 

Kjell-Åke Jägenstedt ny CFO i TC Connect AB

Publicerad

Kjell-Åke Jägenstedt har en lång och dokumenterad erfarenhet inom företagsledning och som CFO i börsnoterade internationellt ägda bolag. Han har bl. a arbetat för Prenax Global, Transmode, Poolia, Fujitsu, Microsoft och Rank Xerox. Kjell-Åke börjar tjänsten den 27 november. "Med erfarenhet från både publika och internationella bolag som utvecklats både organiskt och via förvärv har han en mycket passande profil för att ta TC Connect vidare utefter de mål vi satt. Efter en kortare omstruktureringsperiod befinner vi oss åter i tydligare tillväxt och utveckling. Vi får med Kjell-Åkes erfarenhet ytterligare kompetens i att bygga en internationellt verkande säkerhetskoncern", säger CEO Ole Oftedal. Om TC Connect TC Connect AB är en teknikorienterad säkerhetskoncern med historik och stora erfarenheter från leveranser till stora koncerner och den offentliga sektorn. TC Connect har sitt ursprung i Ericsson Radio Systems och Telenor Radio, och har under drygt 40 år levererat ett hundratal stora projekt inom säker kommunikation till kunder med mycket höga krav på säkerhet, funktionalitet och teknik, som ständigt efterfrågar koncernens expertis inom säkerhetssystem. För mer information, vänligen kontakta: Ole Oftedal, CEO + 46 70 592 75 99 ole.oftedal@tcconnect.se Denna information är sådan information som TC Connect AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 november 2017 klockan 17.00 CET. FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA: Ole Oftedal, VD Tel: +46 19-500 10 00 ole.oftedal@tcconnect.se   OM TC CONNECT TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation, övervakning, passersystem och biometri. Vi har cirka 50 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm. Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser, telefonnummer 08-503 015 50. För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.tcconnect.se.loopiadns.com.

Analyst Group: Aktieanalys på TC Connect – En säkerhetsorienterad teknikkoncern

Publicerad

TC Connect är en teknikkoncern som via verksamhetseffektiviseringar, organisk tillväxt och flera planerade förvärv ska skala upp koncernen och samtidigt öka rörelsemarginalen. Omsättningen förväntas stiga fram till 2019 då TC Connect enligt Analyst Groups prognos omsätter ca 356 MSEK med en EBIT-marginal omkring 10,5 %. Givet en målmultipel om EV/EBIT 12,8, härledd från en relativvärdering, samt en diskonteringsränta om 10 %, är aktiens nuvärde 41 kr. Utrymme bedöms således finnas för uppvärdering från dagens nivåer. För fullständig analys läs här: http://analystgroup.se/analysis/tc-connect-analys/ Marknaden för säkerhetslösningar växer Den digitala utvecklingen har inom många branscher och industrier resulterat i ökad efterfrågan på säkerhetslösningar, där aktörer globalt investerar i lösningar för identifikation, verifikation, kontroll- och passersystem, övervakning och styrning av säkra kommunikationslösningar. En delmarknad inom marknaden av säkerhetslösningar är biometrimarknaden, som enligt Tractica (2016) förväntas växa med 22,9 % årligen (CAGR) mellan 2016 och 2025, för att nå en global marknadsstorlek om 15,1 mdUSD. TC Connect ska förvärva fler företag framgent TC Connects affärsmodell har likheter med aktörer som Lagercrantz, Indutrade och Addtech, där lönsamma företag med god tillväxt identifieras, förvärvas och integreras som fristående dotterbolag inom koncernen. Synergieffekter kan således uppstå, samtidigt som den decentraliserade organisationsstrukturen skapar goda förutsättningar för fortsatt tillväxt där dotterbolagen styrs under en egen ledningsgrupp. Koncernledningen har tidigare erfarenhet av företagsförvärv För att framtida förvärv ska vara lyckade förutsätter det en erfaren ledningsgrupp och styrelse, med förmåga att dels identifiera bra förvärv, och dels med rätt kompetenser att integrera förvärven i koncernen (även om dotterbolagen verkar fristående). Ole Oftedal, VD för Koncernen, har lång erfarenhet både som företagsledare och entreprenör. Lars Åkerblom, CFO, har flerårig erfarenhet av att verka i bl.a. börsnoterade företag och har erfarenhet från tidigare företagstransaktioner. Nuvarande styrelse har kompetenser som kompletterar varandra väl, med erfarenheter från både mindre och större organisationer. Olika finansieringsalternativ vid förvärv I samband med potentiella förvärv har TC Connect olika finansieringsmöjligheter, där Analyst Group antar att Koncernen kommer använda en kombinationen av likvida medel och emittering av aktier. Vid en lägre aktiekurs minskar köpkraften med Bolagets aktier, vilket således är en risk. En lägre värdering på Koncernen kan resultera i färre förvärv, och/eller förvärv av mindre storlek. För mer information kontakta Analyst Group på info@analystgroup.se. Läs hela analysen på Analyst Groups hemsida. Om Analyst Group: Ett av Sveriges främsta analyshus med fokus på mindre börsbolag. Läs mer om oss på vår hemsida (http://analystgroup.se/om-ag/). Det här ett pressmeddelande från Analyst Group angående publicering av aktieanalys på TC Connect. Läsare kan anta att Analyst Group har mottagit ersättning för att framställa analysen. Uppdragsgivaren har inte haft någon möjlighet att påverka de delar där Analyst Group har haft åsikter om Bolaget, framtida värdering eller annat som skulle kunna tänkas utgöra en subjektiv bedömning. De delar som Bolaget har kunnat påverka är de delar som är rent faktamässiga och objektiva. FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA: Ole Oftedal, VD Tel: +46 19-500 10 00 ole.oftedal@tcconnect.se   OM TC CONNECT TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation, övervakning, passersystem och biometri. Vi har cirka 50 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm. Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser, telefonnummer 08-503 015 50. För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.tcconnect.se.loopiadns.com.

Delårsrapport TC Connect Ab (publ) 1 april – 30 september

Publicerad

TC Connect presenterar delårsrapport för tredje kvartalet 2017

Tredje kvartalet · Total omsättning för perioden uppgick till 33,7 MSEK · Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -1,0 MSEK · Periodens resultat efter skatt uppgick till -1,7 MSEK · Periodens resultat per aktie efter skatt uppgick till -0,49 kr · Soliditeten per 2017-09-30 uppgick till 56% Perioden 1 april – 30 september · Total omsättning för perioden uppgick till 67,5 MSEK · Rörelseresultatet före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 2,3 MSEK · Periodens resultat efter skatt uppgick till -0,2 MSEK · Periodens resultat per aktie efter skatt uppgick till -0,05 kr Finansiell utveckling Omsättningen för det tredje kvartalet 2017 uppgick till 33,7 MSEK (24,0)1och för perioden 1 april till 30 september uppgår det till 67,5 MSEK. Lägger man till den omsättning som under första kvartalet 2017 tillhörde den tidigare koncernen TC Connect AS (1 januari 2017 till 31 mars 2017) så uppgår omsättningen totalt till 105,4 MSEK (75,6 MSEK) med ett justerat EBITDA resultat om 1,5 MSEK (1,7). För det tredje kvartalet 2017 uppgick EBITDA till -1,0 MSEK (-2,0) 1. TC Conncet i Sverige utvecklats väl, liksom det under kvartalet förvärvade Access World Technic som överträffar sina sälj- och leveransmål. TC Connect i Norge har däremot haft en lägre försäljningsutveckling i relation till kostnadsnivå som byggts upp för att möta tänkt expansion. Kostnadsnivån i Norge måste som en följd av detta sänkas för att säkerställa lönsamhet. ---------------------------------------------------------------------- [1] Den 31 mars 2017 förvärvade TC Connect AB aktierna i TC Connect AS-koncernen. Omsättning och EBITDA för januari - september 2017 är beräknat genom att slå samman den tidigare koncernen TC Connect AS (kvartal 1) och den nybildade koncernen TC Connect AB (kvartal 2 och 3). Omsättning och EBITDA inom parentes avser motsvarande period föregående år för den tidigare koncernen. Den finansiella informationen för TC Connect AS presenteras endast i syfte att ge en bild av det finansiella utfallet under dessa perioder, och är inte nödvändigtvis jämförbar med den nya koncernen. Den nybildade koncernen har en annan koncernstruktur, och använder andra redovisningsprinciper, vilket medför skillnader i jämförelse med den tidigare koncernen. [2] I kvartal 1 2017 har EBITDA-resultatet belastats med kostnader av engångskaraktär i form av avvecklingskostnader för personal på ca 1,4 MSEK. I det justerade EBITDA-resultatet är dessa kostnader borträknade.   Delårsrapport TC Connect 1 april - 30 September FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA: Ole Oftedal, VD Tel: +46 19-500 10 00 ole.oftedal@tcconnect.se   OM TC CONNECT TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation, övervakning, passersystem och biometri. Vi har cirka 50 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm. Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser, telefonnummer 08-503 015 50. För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.tcconnect.se.loopiadns.com.

Delårsrapport andra kvartalet 2017

Publicerad

TC Connect AB (publ) redovisar idag sitt konsoliderade resultat för andra kvartalet 2017.

Kommentarer

Omsättningen för det första halvåret 2017 för den tidigare koncernen TC Connect AS (1 januari 2017 till 31 mars 2017) och den nybildade koncernen TC Connect AB (1 april 2017 till 30 juni) uppgick till totalt 71,7 MSEK (75,6 MSEK) med ett justerat EBITDA-resultat om 2,5 MSEK (3,7 MSEK).12 Under det första halvåret 2017 har Bolaget genomfört flera initiativ vilket medfört extra kostnader på över 1 MSEK. För det andra kvartalet 2017 uppgick omsättningen till 33,8 MSEK (53,2 MSEK) och EBITDA till 3,3 MSEK (4,9 MSEK).1 I samband med delårsrapporten har Bolaget valt att införa IFRS (International Financial Reporting Standards) som redovisningsstandard, och till följd av det har förvärvsanalysen för förvärvet av TC Connect AS uppdaterats. I övrigt har införandet av IRFS inte medfört några ändrade redovisnings- eller värderingsprinciper.

Andra kvartalet i sammandrag

 • Total omsättning för perioden uppgick till 33,8 MSEK
 • Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (EBITDA) för perioden uppgick till 3,3 MSEK
 • Periodens resultat efter skatt uppgick till 1,5 MSEK
 • Periodens resultat per aktie efter skatt uppgick till 0,45 kr
 • Soliditeten per 2017-06-30 uppgick till 61%
Rapporten finns tillgänglig på www.tcconnect.no/investerare/finansiell-information 1 Den 31 mars 2017 förvärvade TC Connect AB aktierna i TC Connect AS-koncernen. Omsättning och EBITDA för första halvåret 2017 är beräknat genom att slå samman den tidigare koncernen TC Connect AS (kvartal 1) och den nybildade koncernen TC Connect AB (kvartal 2). Omsättning och EBITDA inom parentes avser motsvarande period föregående år för den tidigare koncernen. Den finansiella informationen för TC Connect AS presenteras endast i syfte att ge en bild av det finansiella utfallet under dessa perioder, och är inte nödvändigtvis jämförbar med den nya koncernen. Den nybildade koncernen har en annan koncernstruktur, och använder andra redovisningsprinciper, vilket medför skillnader i jämförelse med den tidigare koncernen. 2 I kvartal 1 2017 har EBITDA-resultatet belastats med kostnader av engångskaraktär i form av avvecklingskostnader för personal på ca 1,4 MSEK. I det justerade EBITDA-resultatet är dessa kostnader borträknade.

För mer information, vänligen kontakta:

Ulf Carlzon, VD Tel: +46 19-500 10 00 ulf.carlzon@tcconnect.no Denna information är sådan information som TC Connect AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 augusti 2017 klockan 08.30 CET.

OM TC CONNECT

TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation, övervakning, passersystem och biometri. Vi har cirka 50 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm. Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser, telefonnummer 08-503 015 50. För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.tcconnect.se.loopiadns.com.

TC Connects erbjudande om 15 MSEK övertecknades till 174 procent och styrelsen har beslutat att utnyttja övertilldelnings­optionen om 8 MSEK

Publicerad

TC Connect AB (publ) (”TC Connect” eller ”Bolaget”) offentliggör härmed utfallet av erbjudandet om att teckna aktier i Bolaget till ett värde om 15 MSEK inför listningen på Nasdaq First North (”Erbjudandet”). Erbjudandet tecknades till 174 procent och de inkomna anmälningarna summerar till cirka 26 MSEK, vilket medför att styrelsen har beslutat att utnyttja övertilldelningsoptionen om 8 MSEK. TC Connect har genomfört en ägarspridning i Bolaget genom att inför listningen på Nasdaq First North erbjuda 1 150 000 nyemitterade aktier i Bolaget till ett pris om 20 SEK per aktie, vilket tillför Bolaget 23 MSEK före emissionskostnader. Antalet aktier i Bolaget kommer att öka från 2 250 000 till 3 400 000 efter registrering av nyemissionen hos Bolagsverket. I samband med Erbjudandet tillfördes cirka 280 nya aktieägare. TC Connect erhöll villkorat godkännande från Nasdaq First North den 18 maj 2017. Handel i Bolagets aktier på Nasdaq First North kommer preliminärt att inledas den 9 juni 2017 under kortnamnet TCC. Ulf Carlzon, VD för TC Connect kommenterar: ”Vi är mycket stolta och glada för förtroendet från nya, varav flera välmeriterade, investerare. Detta möjliggör att vi nu kan vidareutveckla vår organisation och ytterligare stärka vårt erbjudande för att kunna leverera de helhetslösningar som en krävande säkerhetsbransch efterfrågar. Samtidigt kan vi på ett mer systematiskt sätt utvärdera och genomföra strategiska förvärv på en fragmenterad marknad. Till sist vill jag hälsa alla nya aktieägare välkomna till en spännande resa med TC Connect.”

PRELIMINÄR TIDPLAN

Avräkningsnotor skickas ut till de som erhållit tilldelning 1 juni 2017
Likviddag för avräkningsnotor 7 juni 2017
Första dag för handel 9 juni 2017

RÅDGIVARE

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare och Bolagets Certified Adviser. Wistrand Advokatbyrå Stockholm Kommanditbolag är legal rådgivare till Bolaget i samband med nyemissionen och noteringen på Nasdaq First North.

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Ulf Carlzon, VD. Tel: 070-654 7773 Ole Oftedal, styrelseordförande. Tel: 070-592 7599

OM TC CONNECT

TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation och biometriska passer- och kontrollsystem. Vi har cirka 40 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm. För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.tcconnect.se.loopiadns.com. Mangold Fondkommission AB, tel. +46 8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.

VIKTIG INFORMATION

Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige. Erbjudandet riktar sig inte till personer med hemvist i USA, Australien, Nya Zeeland, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där deltagande skulle kräva prospekt, registrering eller andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA (innefattande dess territorier och provinser, varje stat i USA samt District of Columbia (”USA”)), Australien, Nya Zeeland, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd helt eller delvis skulle vara olaglig eller föremål för legala restriktioner eller kräva registrerings- eller andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Informationen i detta pressmeddelande får inte heller vidarebefordras, reproduceras eller uppvisas på sätt som står i strid med sådana restriktioner. Underlåtenhet att efterkomma denna anvisning kan innebära brott mot amerikanska Securities Act från 1933 eller tillämpliga lagar i andra jurisdiktioner. Inga aktier eller andra värdepapper i TC Connect har registrerats, och inga aktier eller andra värdepapper kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande United States Securities Act från 1933 eller värdepapperslagstiftningen i USA och får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA. EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, KANADA, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER.

Positiv analys av säkerhetsföretaget TC Connect inför notering på Nasdaq First North

Publicerad

TC Connect AB (publ) har på sin hemsida publicerat en analys av bolaget som genomförts av Analyst Group inför noteringen på Nasdaq First North. Analyst Group konstaterar bland annat att ”I base case finns en indikativ uppsida om 26 % från teckningskurs.” För att ta del av hela analysen, vänligen besök: https://tcconnect.se/investerare/notering-pa-nasdaq- first-north/ Idag, den 29 maj, har vd Ulf Carlzon och CFO Erik Källmin presenterat bolaget, nyemissionen och noteringen på Nasdaq First North vid en investerarlunch i samarbete med Financial Hearings. För att se presentationen i efterhand, vänligen besök: http://www.financialhearings.com/event/10313 Alternativt: https://tcconnect.se/investerare/notering-pa-nasdaq-first-north/

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Ulf Carlzon, VD Tel: +46 19-500 10 00 Email: ulf.carlzon@tcconnect.no Erik Källmin, CFO Tel: +46 19-500 10 00 Email: erik.kallmin@tcconnect.se

OM TC CONNECT

TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation och biometriska passer- och kontrollsystem. Vi har cirka 40 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm. Läs mer på www.tcconnect.se.loopiadns.com

TC Connect AB (publ) beslutar om nyemission och ansöker om notering på Nasdaq First North.

Publicerad

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, NYA ZEELAND, HONGKONG, JAPAN, KANADA, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD HELT ELLER DELVIS ÄR FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER. Pressmeddelande 15 maj 2017 Styrelsen i TC Connect AB (publ) (”TC Connect” eller “Bolaget”) har, med stöd av bolagstämmans bemyndigande registrerat hos Bolagsverket den 12 maj 2017, fattat beslut om en nyemission om 15 MSEK (“Erbjudandet”), samt rätten att besluta om en övertilldelningsoption om 8 MSEK (”övertilldelningsoptionen”) för det fall Erbjudandet övertecknas. Bolaget har på förhand erhållit teckningsåtaganden om 8 MSEK från TC Connects styrelse och ledning tillsammans med externa investerare. I samband med beslutet av nyemissionen har TC Connect ansökt om upptagande till handel av Bolagets aktier på Nasdaq First North. TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation och biometri i Norden. Bolaget tillhandahåller effektiva, unika och säkra helhetslösningar över egen, kunds eller nationell infrastruktur. Genom en kombination av lång erfarenhet och den senaste teknologin tillhandahåller TC Connect unika och specialanpassade system, produkter och tjänster med den högsta nivån av säkerhet och tillgänglighet. TC Connects kunder är verksamma i krävande miljöer på den nordiska marknaden. Under 2016 uppgick Bolagets omsättning till 153 MSEK och justerat EBITDA till 8,3 MSEK.

Erbjudandet i korthet

 • Erbjudandet innefattar en nyemission om 15 MSEK före emissionskostnader.
 • Utöver aktierna i Erbjudandet har Bolagets styrelse beslutat om möjlighet till ytterligare emission av högst 400 000 aktier motsvarande högst 8 MSEK för det fall Erbjudandet övertecknas.
 • Teckningskursen i Erbjudandet är 20 SEK per aktie, motsvarande en pre-money värdering på Bolagets aktievärde om cirka 45 MSEK.
 • Totalt kan 1 150 000 aktier komma att emitteras i samband med Erbjudandet, under förutsättning att övertilldelningsoptionen utnyttjas.
 • Anmälningsperioden för Erbjudandet löper från och med den 16 maj 2017 till och med den 30 maj 2017.
 • Teckningsåtaganden motsvarande cirka 53 procent av Erbjudandet har lämnats från Bolagets styrelse och ledning samt externa investerare.
 • Bolaget har ansökt om notering på Nasdaq First North. Beräknad första dag för handel på Nasdaq First North är den 9 juni 2017 under förutsättningarna att Nasdaq godkänner Bolagets ansökan.

Bakgrund och motiv för Erbjudandet

Med ökade krav på säkerhet, såväl som säkerhetshot, ser TC Connect en stor potential i att vidareutveckla det nuvarande erbjudandet, speciellt inom biometri. En listning på Nasdaq First North medför en förstärkt finansiell ställning genom nytt kapital, vilket förbättrar möjligheterna att genomföra strategiska förvärv. I förlängningen innebär det också att Bolaget kan utöka nuvarande sortiment och leverera ny teknik till nuvarande kundbas och inleda projekt tillsammans med nya kundsegment och på nya marknader. En listning på Nasdaq First North innebär också en möjlighet att bredda Bolagets aktieägarbas. I syfte att finansiera TC Connects fortsatta utveckling och stärka dess marknadsposition har styrelsen i Bolaget beslutat om att genomföra en nyemission av aktier i samband med Bolagets listning på Nasdaq First North. TC Connect avser primärt att använda anskaffat kapital till:
 • Vidareutveckling av erbjudandet inom säkerhets- och kommunikationslösningar, exempelvis inom biometri och övervakning,
 • Finansiering av fortsatt tillväxt genom att expandera säljorganisationen och den geografiska täckningen, samt
 • Möjliggöra strategiska förvärv för att stärka TC Connects marknadsställning och produktportfölj.

Ulf Carlzon, VD för TC Connect kommenterar:

”Som ett säkerhetsföretag med helhetslösningar inom digital kommunikation och biometri ser vi en stor potential i att vidareutveckla vårt nuvarande erbjudande mot bakgrund av de ökade krav på säkerhet som finns i vårt samhälle. Vi genomför nu en nyemission för att kunna bygga upp vår organisation och leverera de framtida helhetslösningar som våra krävande kunder efterfrågar. TC Connect står inför en spännande resa med nya intressanta teknologier och en marknad under starkt tillväxt.”

Preliminär tidplan

Offentliggörande av investeringsmemorandum 15 maj 2017
Anmälningsperiod 16 maj – 30 maj 2017
Offentliggörande av utfallet i Erbjudandet 1 juni 2017
Likviddag för avräkningsnotor 7 juni 2017
Första dag för handel 9 juni 2017

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare och Bolagets Certified Adviser. Wistrand Advokatbyrå Stockholm Kommanditbolag är legal rådgivare till Bolaget i samband med nyemissionen och noteringen på Nasdaq First North.

För mer information, vänligen kontakta:

Ulf Carlzon, VD. Tel: 070-654 7773 Ole Oftedal, styrelseordförande. Tel: 070-592 7599

Om TC Connect

TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation och biometriska passer- och kontrollsystem. Vi har cirka 40 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm. Läs mer på www.tcconnect.se.loopiadns.com Pressmeddelandet som pdf  

VIKTIG INFORMATION

Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i TC Connect. Erbjudandet till berörda personer att teckna aktier i TC Connect sker endast genom det investeringsmemorandum som Bolaget offentliggjort idag. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige. Erbjudandet riktar sig inte till personer med hemvist i USA, Australien, Nya Zeeland, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där deltagande skulle kräva prospekt, registrering eller andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA (innefattande dess territorier och provinser, varje stat i USA samt District of Columbia (”USA”)), Australien, Nya Zeeland, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller i någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd helt eller delvis skulle vara olaglig eller föremål för legala restriktioner eller kräva registrerings- eller andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Informationen i detta pressmeddelande får inte heller vidarebefordras, reproduceras eller uppvisas på sätt som står i strid med sådana restriktioner. Underlåtenhet att efterkomma denna anvisning kan innebära brott mot amerikanska Securities Act från 1933 eller tillämpliga lagar i andra jurisdiktioner. Inga aktier eller andra värdepapper i TC Connect har registrerats, och inga aktier eller andra värdepapper kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande United States Securities Act från 1933 eller värdepapperslagstiftningen i USA och får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA.

Nytt Nummer av Key Touch!

Publicerad

Årets andra nummer av Key Touch som är full av intressanta artiklar och reportage! Läs bland annat om vår nya Rakelmobil Tactilon Dabat samt programmering som tjänst! Vi på TC Connect är stolta över att samarbeta med Airbus Defence & Space, de har en lång erfarenhet av att leverera kommunikationslösningar till public safety, public utility och till försvarskunder. Som du säkert vet är det Airbus Defence & Space som levererar den fasta utrustningen till Rakelnätet. Detta gör att vi känner oss trygga med de lösningar vi nu erbjuder bl.a. till Rakelanvändare i Sverige.

Airbus Defence & Space

Publicerad

Inför realisering av ISI-funktionalitet mellan Nödnett och Rakel behöver alla tillverkare av radioterminaler ta fram ny programvara med stöd för ISI. Samtliga Airbus Defence & Space terminaler har redan i dag grundläggande stöd för ISI och kommer att kunna uppdateras till att stödja samtliga användarfall. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss: Sven-Erik Wahl TC Connect Sweden AB E-mail: sven-erik.wahl@tcconnect.se   

Nyhetsbrev från TC Connect

Publicerad

Det är snart tredje advent och julefriden är på intåg fastän vädret påminner mer om en kall och blåsig midsommarafton! Vi hoppas ändå att vi får en vit jul till slut. Vi på TC Connect arbetar in i det sista för att ta emot order och leverera ut det som ni har beställt. Vi vill också passa på att önska alla en God Jul & Ett Gott Nytt År.