Drift och övervakning

Drift och övervakning

Positionering

TRACELINE WEB – POSITIONERING I RAKEL

Traceline Web är en webbaserad tjänst där du enkelt i realtid kan se vart dina Rakelenheter befinner sig i ett mycket flexibelt användargränssnitt. Det går att välja själv hur mycket och vilken information som ska visas. Det är lika enkelt att överblicka alla resurser under en stor insats som att följa ett enskilt fordon på uppdrag. I tjänsten ingår också en mobilversion, vilket alltså innebär att du kan se var dina Rakelenheter befinner sig direkt i din mobiltelefon.

Ladda ner Traceline Web produktblad här

Traceline Larmmottagare

Applikationen baseras på TC Connects lösning Traceline Web och Traceline Web Integrator som är en applikation/tjänst där enheter av olika slag positioneras på en karta och där larm och andra viktiga händelser kan visas och hanteras.

I detta fall har applikationen skräddarsytts för att hantera larm för en enhet i taget. Positioner och larminformation lagras av säkerhetsskäl endast lokalt på datorn. Utrustningen har dock en Internetförbindelse, men denna används endast för att hämta kartmaterial från Google Maps, programuppdateringar och i förekommande fall för fjärrsupport. Fjärrsupport måste av säkerhetsskäl initieras av en fysisk användare vid den lokala datorn.

WHERE ARE YOU?

I Airbus TETRA/Rakel terminaler finns en unik positioneringsfunktion. Funktionen hjälper dig att se avstånd och riktning till dina kollegor.

Ladda ner Where are you? produktblad här

Kontrollrum

TRACELINE D-LITE

Traceline D-Lite är ett lättanvänt och portabelt datorstöd som erbjuder ett avskalat användargränssnitt, stöd för flera anslutna terminaler och även stöd för hopkopplade arbetsstationer. Inkommande och utgående trafik hanteras enkelt från skärmen. Vår positioneringsapplikation Traceline Web går att integrera i programmet. Vi erbjuder också optioner som larm och ärendehantering.

Ladda ner Traceline D-LITE produktblad här.

RCS9500

Radio Console System RCS9500 är en kontrollrumsapplikation från Airbus för operatörsplatser i Rakelnätet. RCS9500 erbjuder enkel och snabb tillgång till avancerade kommunikationsfunktioner.

  • Anpassningsbart användargränssnitt (GUI)
  • Går att ansluta till RAKEL via IP/TVG, E1 eller radio
  • Följer Airbus Defence TETRA roadmap
  • Komplett lösning från små enanvändare till stora fleraanvändare-system
  • Går att integrera mot vår positioneringslösning Traceline Web

Ladda ner RCS9500 produktblad här

Traceline Integrator

Traceline Integrator är en produkt som utökar funktionaliteten hos KC-mjukvaran RCS9500. Traceline Integrator fungerar därför som ett slags ”skal” under vilket RCS9500-klienten körs.

Notera att vilka funktioner som är tillgängliga i varje enskild installation av Traceline Integrator styrs av en licensfil.