Terminaler och Tillbehör

Vi har mer än 40 års erfarenhet när det gäller landmobilradio, vilket också garanterar att vi jobbar med en mycket hög kompetens inom området.

Terminaler och Tillbehör

Vi har mer än 40 års erfarenhet när det gäller landmobilradio, vilket garanterar att vi jobbar med en mycket hög kompetens inom området.

Vi erbjuder som systemintegratör förstklassiga mobila lösningar för tal- och datakommunikation till professionella användare med krav på hög säkerhet och tillgänglighet inom segmenten Public Utility och Public Safety.

I vår portfölj har vi både analoga och digitala systemlösningar inom publika eller privata nät. Till den fasta infrastrukturen kan vi ansluta både mobila – och bärbara stationer, från olika leverantörer.

Våra system och lösningar anpassas efter användarnas unika behov som tex funktionalitet, men även tillgänglighet och säkerhet.

 • DMR/PMR-radio

  TERMINALER TAIT

  Tait Communications är en av världens största tillverkare av kommunikationsradio. Sortimentet sträcker sig från bärbar och mobil radio till basstationer, relästationer och komplexa radionät. De levererar allt från enkla ”pratradio” med CTCSS till avancerade nät med APCO P25 eller MPT1327.

  Läs mer om Tait PMR-radio.

  Läs mer om Tait DMR-radio.

  TERMINALER MOTOROLA

  Motorolas mångsidiga utbud av bärbara och mobila terminaler erbjuder lösningar som gör att du effektivt kan samordna och kommunicera.

  Läs mer om Motorola PMR-radio.

  Läs mer om Motorola DMR/MOTOTRBO-radio.

   

  Besök vår webbshop för mer information om våra analoga produkter.

 • TETRA

  AIRBUS

  Airbus användarvänliga TETRA-terminaler är slagtåliga och vattenskyddade för tufft och krävande yrkesbruk. Läs mer om AIRBUS TETRA-produkter under fliken Rakel. Läs mer om Airbus Sverige här.

  MOTOROLA

  Motorola erbjuder ett brett utbud av TETRA-terminaler för att möta kraven för kritisk kommunikation under varierande förhållanden.

  Läs mera om Motorola TETRA-radio.

   

  Besök vår webbshop för mer information om våra Rakelprodukter.

 • Applikationer

  NAVIGERINGSSYSTEM – TRACELINE NAVI+

  Traceline Navi+ är en navigeringslösning som guidar dig smidigt till en destination. Navigeringslösningen leder utryckningspersonal till en skadeplats eller förmedlar en körorder och destination där en transportör ska hämta gods.

  Traceline Navi+ använder sig av flera olika bärare för överföring av koordinater till fordonet. Analog radio, GPRS såväl som TETRA/Rakel kan nyttjas.

  Läs mer om Traceline Navi+

  SÄKERHETSSYSTEM – TRACELINE WEB

  TracelineWeb är ett säkerhetssystem i segmentet spårning, övervakning och logistik. Systemet övervakar i realtid samt hanterar en rad olika larm. Du kan enkelt via webben följa dina enheter i hela världen.

  Läs mer om Traceline Web

 • Tjänster
  Genom ett brett utbud av tjänster skapar vi ökad effektivitet och konkret nytta för våra kunder. Vi har gedigen erfarenhet av att bygga, driva och underhålla systemlösningar för tal- och datakommunikation.

  Taqto som tjänst

  Vi hjälper er att:

  • Ta fram och/eller ändra programmeringsfiler
  • Ansvara för att varje Rakel-mobil har rätt programmering
  • Förvalta ert Programmeringsunderlag (PU) så att det alltid uppdateras och är aktuellt mot er verksamhet och MSB:s riktlinjer
  • Ansvara för att ni alltid har tillgång till de senaste terminalmjukvarorna

  Läs mer här

  Drifttjänster

  I rollen som systemintegratör tar TC Connect ett totalansvar för att integrationen fungerar och i rollen som tjänsteleverantör tar TC Connect totalansvaret för service och support. Drifttjänsterna skräddarsys efter varje kunds unika situation, men vi har även baspaketerat våra drifttjänster för att ha en grund att utgå ifrån i kunddiskussion.

  Läs mer om våra drifttjänster för Rakel

  Utbildning

  TC Connect kan erbjuda utbildning för olika behov. Dels finns användarutbildning för utbildning av brukarna i systemet, dels finns tekniska utbildningar för de som ska administrera, programmera eller serva/installera terminaler. Flera av kurserna kan skräddarsys.

  Programmeringsunderlag (PU)

  Tillsammans med dig som kund planerar vi hur talgrupper ska organiseras, hur nummersättningen ska se ut och hur statusmeddelanden ska hanteras för att passa din organisation optimalt.

  Läs mer om Programmeringsunderlag

  Programmeringstjänster

  För att säkra ett väl fungerande radionät måste programmering av alla ingående terminaler göras på ett planerat sätt. Tillsammans med dig som kund skräddarsyr vi användargränssnittet i Rakelradion så det passar era användare och arbetssättet för just er organisation. En modern Rakelradio kan anpassas på ett mycket flexibelt sätt för olika användningssituationer.

  Läs mer om våra programmeringstjänster.

hit counter