Biometri

En tryggare vardag med biometrisk säkerhet

Biometrisk säkerhetsteknik har gått från att vara futuristisk spetsteknologi, till att vara en del av vår vardag. Vi använder våra fingeravtryck för att identifiera oss på mobiltelefoner och datorer, och biometriska pass blir allt vanligare när vi reser. På TC Connect har vi redan en lång erfarenhet av denna innovativa teknologi, och kan sätta samman mycket säkra och användarvänliga helhetslösningar för våra kunder.

Biometri skapar nya möjligheter

Inom biometrisk säkerhet finns många olika metoder för att identifiera, verifiera och lagra en identitet. På TC Connect samarbetar vi med ledande leverantörer inom produkter och system för bl.a. handrygg/kärl- och fingeravtrycksigenkänning. Med biometriska säkerhetslösningar blir dina unika, fysiska egenskaper ett sätt att identifiera dig. Du bär alltid med dig en nyckel som varken kan tappas bort eller kopieras.

Idag finns en ökad efterfrågan på biometriska säkerhets- och passersystem inom en rad branscher, t.ex. industri, militär, bygg, kontor och banker. Vi kan hantera stora projekt som t.ex. system för flygplatser, men också mindre applikationer som t.ex. ADAS (Authorized Driver Access System), där våra produkter säkerställer att bara rätt chaufför kan köra ett visst fordon.

Våra system bemöter behov inom:

 • Högre säkerhet
 • Bättre tillgänglighet
 • Enkla, beprövade och användarvänliga tids- och närvarosystem

Vi är exklusiva representanter för följande varumärken inom området fingeravtrycks- och kärlscanning på den nordiska marknaden.

 • TechSphere (Sydkorea)
 • Invixium (Kanada)
 • Biodit (Spanien/Bulgarien)

Vi har dessutom ett nära samarbete med de världsledande bolagen VisionLabs och IDWise, inom 2D- och 3D-ansiktsigenkänning.

En kontakt för alla dina säkerhetsbehov

Biometrisk teknik är ett brett område med många tillämpningsmöjligheter. Tekniken kan öka din säkerhetsnivå, men också förenkla för användarna att identifiera sig på ett snabbt och tillförlitligt sätt. På TC Connect kan vi fungera som en helhetspartner, från idé, planering och teknikval, till installation, driftsättning och utvärdering. Läs gärna mer om våra leverantörer och kunder till höger!

 • Techsphere & HVPR

  Vi erbjuder mycket säkra och användarvänliga lösningar och produkter som verifierar användarens unika venmönster på handen, med hjälp av infraröda sensorer. Tekniken kallas vaskulär mönsterkryptering och har en tillförlitlighetsgrad på 99,98 %. Vi samarbetar med ledande leverantörer som investerar kontinuerligt i forskning och utveckling.

  Identifieringsalgoritmerna och sensorteknologin som används är patenterade i Korea, USA samt Japan, och systemen håller internationell ISO-standard 19.794-9.

  Vaskulär mönsterkryptering och lagring

  Alla människor är olika, även enäggstvillingar. Våra venmönster på handryggen är unika för varje person. Vaskulär mönsterkryptering är en identifieringsmetod som håller utmärkt långsiktig noggrannhet, venerna på handen är stabila och förändras mycket lite över tid. Även med t.ex. relativt stora ärr är metoden tillförlitlig.

  För att identifiera och lagra ett unikt handvenmönster, scannas först användarens handrygg. Denna grova bild förbehandlas och förses med funktionsvektorer, samt lagras krypterat i systemet. Bilden används sedan som referens vid kontinuerlig senare användning.

  Referensinstallationer

  Korean Air Force (KAF)
  Vi har levererat biometriska passersystem till vapen- och ammunitionslager på över 1100 platser under 2010 och 2012. KAF testade vår teknik (VP-II X) tillsammans med andra biometriska enheter under mer än ett år i verkliga användningsmiljöer med skiftande temperatur och luftfuktighet.

  Samsung Display Co i Vietnam
  Vi har levererat 124 st VP-I X-scanners som används dagligen av mer än 20 000 personer.

  Universitet och sjukhus
  Sjukhus och universitet är miljöer där många människor passerar dagligen, med höga krav inom säkerhet. TC Connect har bland annat levererat ca 70 VP-II X-scanners till operationssalar på ASAN Medical Center i Seoul. Vi har även levererat system till University och San Diego.

  Myndigheter
  Vi har installerat ca 80 VP-II handscanners hos 26 lokala myndigheter i Sydkorea. Dessa används dagligen av mer än 50 000 personer. TC Connect har också samarbetat med New York Fire Department, och installerat 85 st VP-II X scanners på brandstationer, serverhallar och sambandscentraler.

  Flygplatser
  Våra system finns på flera flygplatser i världen, bland annat Incheon International Airport, där vi satt samman lösningar för fingeravtrycks-, ansikts-, ögon- och handryggsigenkänning. Dessa system är baserade på bland annat 25 VP-II scanners, och har testats och utvärderats framgångsrikt av mer än 1000 användare under en månads tid. Vi har även installerat 43 VP-II X scanners på New Orleans Airport.

  Byggarbetsplatser
  Byggindustrin har ofta höga säkerhetskrav. Våra system finns på flera större byggarbetsplatser i världen, bland annat Seoul Lotte World Tower 2, med 75 VP-II X scanners som används av ca 4000 personer dagligen.

  Banker
  Bankvärlden är ofta ledande inom säkerhetslösningar. Vi har samarbetat med, och installerat biometriska säkerhetssystem hos bl.a. NH Bank Korea, med ca 400 lokalkontor, samt Intria Items Inc, som är ett dotterbolag till Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC), med över 20 lokalkontor med serverrum.

 • Invixium

  Invixiums system för fingeravtrycksläsning riktar sig till företag och industrier med höga krav inom åtkomstkontroll. Med modern design och hög produktkvalitet kan fingeravtrycksläsarna integreras i alla miljöer. Tack vare avancerade algoritmer, intelligent teknik och flexibel arkitektur kan vi sätta samman lösningar som passar alla kundens specifika behov.

  • Tillverkad i Canada
  • Android OS
  • 2.4” Pekskärm
  • Gorilla Glass
  • IP65, IK08
  • 2 sensor alternativ
  • PoE, Wi-Fi, Bluetooth
  • Fungerar fristående
  • 5000 (1:N), 50000 (1:1)
  • Från -20° C to +60°

  Referensinstallationer

 • Biodit

  Vi samarbetar med Biodit, och erbjuder deras lösningar för biometrisk passagekontroll med tids- och närvarosystem. Deras produkter hanterar identifiering och igenkänning av fingeravtryck, samt tids- och närvaroanalys med accesspunkter och management av tidrapporter. Biodits produkter håller en mycket hög säkerhetsnivå.

  Trådlöst biometriskt låssystem

  Vi erbjuder också Biodits trådlösa och lättinstallerade biometriska låssystem. Dessa fungerar oberoende av yttre strömförsörjning samt kan kommunicera trådlöst och krypterad med andra enheter.

  CarSec – biometriska fordonsskydd

  Biodits biometriska fordonsskydd identifierar säkert fingeravtryck, med intern strömförsörjning och skyddade mot yttre radiosignaler.

  Referensinstallationer