Lars Åkerblom ny CFO i TC Connect (publ)

17 augusti, 2017 kl 10:30 CET Regulatoriskt

TC Connect har utsett Lars Åkerblom till ny CFO. TC Connect är ett säkerhetsföretag inom digital kommunikation, övervakning och passersystem. TC Connect är noterat på Nasdaq First North Stockholm.

Lars Åkerblom har lång erfarenhet som CFO i ett flertal publika bolag och har tidigare även verkat som auktoriserad revisor. Han kommer närmast från HANZA Holding där han varit CFO i sju år. HANZA har under den perioden växt från en omsättning på knappt 400 MSEK till över 1 300 MSEK. Som CFO har Lars Åkerblom starkt bidragit till HANZAs utvecklingsresa med omfattande förvärvs- och finansieringsprojekt, internationalisering och notering på Nasdaq First North.

TC Connect befinner sig i ett utvecklingsskede i en bransch som är i stark tillväxt – och dessutom är mitt uppe i ett teknikskifte. Bolagets strategi är att växa genom vidareutveckling av sitt erbjudande, förstärkning av säljorganisationen samt genom förvärv av mindre och medelstora bolag inom säkerhetsbranschen.

”Därför är vi nu mycket glada över att lyckats locka en så erfaren och kompetent CFO som Lars Åkerblom till oss. Lars kommer att ansvara för ekonomi, finansiering, förvärv och börsrelationer. Han kommer att bli något av en nyckelspelare i företagsledningen och kan ge professionellt stöd i vår framtida utveckling”, säger Ulf Carlzon VD TC Connect.

Lars Åkerblom är förväntansfull inför sitt nya uppdrag: ”Det ska bli spännande att bli en del av TC Connect. Företaget har allt som behövs för att nå toppen i sin bransch, och jag känner mig mycket stimulerad av att få vara med på den resan.”

Lars Åkerblom kommer att ersätta Erik Källmin, interimkonsult som fungerat som CFO sedan maj 2017.


För mer information, vänligen kontakta:

Ulf Carlzon, VD

Tel: +46 19-500 10 00

ulf.carlzon@tcconnect.no 


Denna information är sådan information som TC Connect AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 augusti 2017 klockan 10.30 CET.


Om TC Connect

TC Connect är ett säkerhetsföretag som erbjuder helhetslösningar inom digital kommunikation, övervakning, passersystem och biometri. Vi har cirka 50 medarbetare och har de senaste tio åren genomfört fler än 150 komplexa projekt tillsammans med våra kunder. Idag har TC Connect en marknadsledande position i Norge och en etablerad position i Sverige. Omsättningen 2016 uppgick till 153 MSEK. TC Connects huvudkontor ligger i Stockholm.

Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser, telefonnummer 08-503 015 50.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.tcconnect.se.

Dokument och länkar

Ladda ner: ReleaseFler pressreleaser